Scapă de aceste obiceiuri proaste şi centimetrii în plus de pe abdomen vor dispărea de la sine!

Dacă este vorba de dimensiunea abdomenului, fiecare centimetru contează. Există o serie de obiceiuri, de care dacă scăpaţi, veţi elimina cu uşurinţa centimetrii în plus de pe abdomen.

Motivele pot fi diferite: excesul de aer în tractul digestiv, excesul de apă sau abuzul de grăsimi. Indiferent de acest lucru, puteţi reduce dimensiunea abdomenului, cel puţin să eliminaţi senzaţia de balonare.

CUM SĂ MICŞORAŢI BURTA

1. Nu mâncaţi repede

Dacă nu mestecaţi bine mâncarea şi o înghiţiţi repede, există o mare probabilitate că în tractul digestiv pătrunde aer şi creşte burta.

Acest aer vă va crea disconfort şi veţi simţi o balonare puternică. Plus că mâncarea se va digera mult mai lent.

2. Nu abuzaţi de băuturile carbogazoase dulci

Da, sunt delicioase şi este dificil să ne imaginăm viaţa fără ele. Dar toate aceste bule provoacă, de asemenea, balonare. Iar băuturile dietetice sunt şi mai rele.

Îndulcitorii artificiali din aceste băuturi nu sunt digeraţi de stomac şi măresc burta. Reduceţi consumul de băuturi carbogazoase sau consumaţi-le cu gheaţă.

кола

3. Excludeţi consumul produselor ambalate

Produsele cum ar fi conservele, cerealele, chips-urile, condimentele pot conţine cantităţi mari de sodiu, care nu este prea bun pentru digestie şi starea generală de sănătate.

Includeţi în dietă fructe proaspete, cereale şi legume, desigur, cu un conţinut scăzut de sodiu.

4. Nu mâncaţi înainte de culcare

Dacă mâncaţi chiar înainte de somn, mâncarea va fi digerată mult mai lent, iar dimineaţă veţi avea senzaţia de greutate în stomac. Nu trebuie să mâncaţi cu cel puţin 4 ore înainte de culcare.

ночные перекусы

5. Urmăriţi reacţia corpului la mâncare

Alergia sau intoleranţa la anumite alimente pot provoca balonare. De exemplu, intoleranţa la lactoză are asemenea consecinţe.

Renunţaţi la aceste obiceiuri şi veţi scăpa de grăsimea de pe abdomen şi nu veţi mai simţi disconfort în stomac.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment