Scăpaţi de durerea de genunchi (gonartroză) cu aceste remedii, ce au efecte garantate

Gonartroza constă în distrugerea cartilajelor articulației genunchiului și creșterea activității osului subcondral.

Apare, de obicei ca urmare a intoxicării şi îmbătrânirii premature a organismului.

Din fericire, există tratamente naturale care pot stopa procesele degenerative la nivel articular, iar dacă nu este în stadiu avansat, se atestă ameliorări considerabile ale afecțiunii respective.

Cura cu turmeric

Potrivit studiilor de medicină experimentală de la Universitatea din Arizona, planta are un efect terapeutic uimitor în cazul afecțiunilor articulare degenerative. Curcuminoidele din turmeric au efecte antiinflamatoare puternice, reducând durerea, tumefacția și restabilind parțial mobilitatea articulară.

Luați câte 1 gram de pulbere de turmeric, de 4 ori pe zi, timp de 60 de zile.

Unguent cu hrean

Topiți 50 de grame de unt, apoi adăugați 7 linguri de hrean ras fin. Amestecați până ce se omogenizează, după care lăsați la rece, pentru macerat timp de o zi. Apoi reîncălziți și strecurați. Puneți într-un recipient și păstrați într-un loc răcoros.

Aplicați unguentul în zona dureroasă de 2 ori pe zi, timp îndelungat.

Cataplasmă de usturoi

Curățați 1 cățel de usturoi și dați-l prin răzătoare fină, împăturiți într-o cârpă umedă și aplicați pe genunchiul dureros. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute.

Cataplasmă cu gălbenele

Amestecați pulberea din flori de gălbenele cu apă călduță, până obțineți o pastă. Puneți pe o bucată de pânză și înfășurați-o în jurul genunchiului, iar deasupra aplicați un material gros, de lână.

Aplicați timp de 7-14 zile, în timpul acceselor de gonartroză, pentru reducerea simptomelor neplăcute.

Cataplasmă cu tătăneasă

Preparați în același mod precum cataplasma cu gălbenelele. Acest remediu acționează asupra țesuturilor cartilaginoase din articulație, distruse de procesele degenerative.

Urmați tratamentul timp de 60 de zile, aplicând remediul o dată la 2 zile, timp de 4 ore.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: umm.edu, arthritis.org, turmericforhealth.com