Scăpaţi rapid de aluniţe, negi, puncte negre şi pete cu ajutorul acestor remedii naturale

Problemele de piele pot apărea din cauza dezechilibrului hormonal şi a stilului de viaţă nesănătos.

Pentru a scăpa de aluniţe, porii astupaţi şi erupţiile cutanate, puteţi opta pentru următoarele remedii naturale.

1. Aluniţe

Aluniţele apar la oamenii de toate vârstele, ca urmare a factorilor genetici şi expunerii excesive la soare.

Remedii naturale pentru eliminarea aluniţelor

Ulei de ricin şi bicarbonat de sodiu: amestecaţi ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Aplicaţi pasta obţinută pe aluniţă, acoperiţi cu un bandaj şi lăsaţi peste noapte. Scoateţi bandajul dimineaţa şi clătiţi. Repetaţi procedura în fiecare noapte.

Oţet de mere: înmuiaţi o dischetă de bumbac în oţetul de mere şi aplicaţi pe zona afectată. Acoperiţi cu un bandaj şi lăsaţi timp de 8 ore. Aluniţa va cădea.

2. Negi

Negii apar din cauza virusului papiloma, care afectează stratul superior tegumentar. Apar, de obicei, pe mâini, dar pot apărea în oricare parte a corpului.

Remedii naturale pentru eliminarea negilor

Banane: frecaţi negul cu o coajă de banană înainte de a merge la culcare. Repetaţi procedura timp de 2 săptămâni sau până dispare negul.

Miere: Aplicaţi miere pe negi înainte de culcare, apoi acoperiţi cu un bandaj.

Usturoi: frecaţi negii cu usturoi zdrobit, apoi acoperiţi cu un bandaj. Repetaţi procedura de două ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

3. Polipi fibroepiteliali

Apar cel mai frecvent pe pleoape, gât, piept şi axile, fiind cauzate de frecarea pielii de haine sau de alte obiecte.

Remedii naturale pentru îndepărtarea acrocordoanelor

Oţet de mere: înmuiaţi o dischetă de bumbac în oţet de mere şi aplicaţi pe zona afectată. Veţi scăpa de problemă în doar câteva zile. Polipul se va înnegri şi va cădea.

Ulei de arbore de ceai: amestecaţi câteva picături de ulei de arbore de ceai cu puţină apă, înmuiaţi o dischetă de bumbac în acest amestec şi aplicaţi pe zona afectată, după care acoperiţi cu un bandaj. Repetaţi procedura de 2-3 ori pe zi, timp de o lună. Această metodă este recomandată în special dacă aveţi polipi în jurul ochiilor, fiind foarte sigură.

4. Pete negre

Petele negre sunt asociate vârstei şi apar frecvent pe faţă, antebraţe şi pe mâini. Sunt cauzate de ficatul îmbătrânit sau expunerea excesivă la soare.

Remedii naturale pentru eliminarea petelor negre

Lămâie: înmuiaţi o dischetă de bumbac în suc de lămâie şi aplicaţi pe zona afectată. Repetaţi procedura de 2 ori pe zi.

Aloe vera: aplicaţi suc proasptăt de aloe pe zona afectată şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute.

Ceapă: aplicaţi suc de ceapă pe zona afectată cu o dischetă de bumbac şi lăsaţi să acţioneze aproximativ un sfert de oră, apoi spălaţi. Repetaţi procedura până când petele dispar.

5. Pori închişi

Cauza porilor închişi este acumularea de ulei de piele

Remedii naturale contra porilor astupaţi

Zahăr: amestecaţi zahăr cu suc de lămâie şi frecaţi această pastă pe zona afectată cu ajutorul unui material din bumbac, cu mişcări circulare. Spălaţi faţa cu apă caldă.

Abur: spălaţi bine faţa, apoi aplecaţi-vă deasupra unui vas cu apă fiartă sau ceai de muşeţel şi acoperiţi capul cu un prosop, timp de 10-15 minute. La final, spălaţi faţa cu apă caldă. Pentru eliminarea resturilor, înmuiaţi o dischetă de bumbac în oţet şi aplicaţi pe faţă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: naturalcureshouse.com