Se află la îndemâna tuturor dar puțini știu că ele vindecă tumorile, diabetul zaharat și hipertensiunea arterială!

Faceți cunoștință: Dudele albe.

Probabil ați mâncat ultima dată dude albe în copilărie, când erați la bunici. Atunci nu aveați cum să știți cât de utile sunt ele pentru sănătate. Însă de astăzi veți ști.morus-alba-dudul-alb-300x225 dud_alb

Dudele albe sunt originare din nordul Chinei. Nimeni nu știe cum ele au ajuns la noi. Însă aceasta nici nu este important. Important este să cunoaștem beneficiile pe care ele le au pentru sănătatea noastră.

Dudele încetinesc descompunerea zahărului în sânge și totodată stabilizează nivelul lui în sânge. Ele sunt bogate în vitamina C, în carotină, pictină, fibre, zaharuri inverte și rășină. Aceste fructe mici sunt de asemenea bogate în antioxidanți. Ele pot reduce tensiunea arterială și previn bolile de inimă.

Un studiu efectuat la universitatea din Texas relevă faptul că dudele albe conțin mult resveratrol, un compus activ care este utilizat la tratarea cancerului.

Deși dudele albe au multe beneficii asupra sănătății, ele sunt vestite și apreciate anume pentru capacitatea lor de a reduce nivelul zahărului din organism, care este asociat cu obezitatea și diabetul zaharat.

Nu doar fructele de dud alb se consumă în scopuri terapeutice, ci și frunzele lor. Faceți o infuzie din frunze de dud alb pentru a vă vindeca de diaree, gastrită și ulcer gastric.

De asemenea, infuzia de frunze de dud alb are un efect favorabil asupra mușchiului inimii. Un studiu realizat în Japonia în 2014 arată că aceste frunze ajută la scăderea colesterolului și întărește inima.

Mâncați cât mai multe dude albe, cât este sezonul lor, pentru e fi sănătoși tun.

Vă dorim multă sănătate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: www.healthiestuniverse.com

Add Comment