Secretul celui mai bun suc de roșii de casă fără conservanți!

Alimentația sănătoasă este secretul organismului sănătos, iar cele mai sănătoase produse nu pot fi decât cele de casă.

În acest articol îți vom prezenta rețeta unui suc de roșii extraordinar de gustos, fără conservanți și 100% natural! Memorează această rețetă:

Vei avea nevoie de:

  • 5 kg de roșii
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • puțin ulei
  • câteva frunze de dafin și alte ierburi aromatice după gust
  • puțin zahăr (la dorință)

Ce faci mai departe:

Mai întâi va trebui să speli roșiile și să înlături cotoarele, după care va fi nevoie să le tai mărunți. Dacă ai mașina de tocat tomatele folosește-o pe ea, pentru că astfel înlături semințele care pot ulterior fermenta și astfel strica sucul.

Fierbe sucul până obții consistența dorită. Cu 4 minute înainte de a stinge focul, adaugă restul ingredientelor. După ce ai stins focul, înlătură crenguțele de cimbru.

Atenție: Nici într-un caz nu puneți restul ingredientelor în suc la începutul fierberii!

Înainte de a turna sucul în sticle sau borcane este nevoie să le sterilizezi. Poți face asta fie punându-le la fiert, fie sterilizându-le în cuptor. Nu aștepți să se răcească sticla sau borcanul, ci imediat torni în el sucul.

Pentru a evita riscul crăpării borcanelor, după cum am zis, trebuie să torni sucul cât borcanele sunt fierbinți. De asemenea, pentru orice eventualitate poți adăuga în suc înainte de a-l turna puțin ulei. Uleiul nu va schimba deloc gustul sau calitățile sucului.

Închide borcanele și acoperă-le pentru a se răci treptat.

Dacă totul a decurs bine, a doua zi vei vedea că pulpa s-a deparat și stă la fundul borcanului, în timp ce în partea de sus va fi un lichid clar.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: bufeta.netja-zdorov.ru