Seminţele care i-au uimit până şi pe medici. Acestea ajută la controlul diabetului zaharat şi refac în totalitate funcţiile ficatului şi rinichilor

Seminţele de mei nu sunt foarte populare, atunci când e vorba de sănătate. Fiind numite seminţe pentru păsări acestea sunt extrem de benefice organismului uman.

mei

Experţii susţin că acest tip de seminţe conţin cantităţi mari din enzima numită lipaza, care este benefică în procesul digestiei. Enzima descompune celulele adipoase, în aşa fel încât să fie absorbite mai rapid prin intestine. Lipaza are o valoare nutriţională foarte ridicată şi reduce simptomele indigestiei şi bolii celiaca (intoleranţa la gluten). Seminţele de mei sunt foarte uşor de digerat şi conţin diferite tipuri de proteine vegetale.

Seminţele contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire şi, de asemenea, întind pielea. Totodată, ajută la regenerarea pancreasului şi reduc tumefierile la nivelul organelor interne, cum ar fi ficatul şi rinichii. Seminţele de mei sunt foarte benefice în prevenirea aterosclerozei, în eliminarea excesului de fluide din organism şi reducerea cu succes a hipertensiunii arteriale.

Ar trebuie să cunoaşteţi că seminţele pot fi de ajutor în tratarea unor probleme de sănătate, cum ar fi gastrita, ulcerul stomacal, guta, edeme, obezitate, balonări, combaterea celulitei. De asemenea seminţele ajută la combaterea cirozei hepatice, prin creşterea numărului de hepatocite în ficat precum şi reduce inflamaţia.

Lapte de casă din seminţe de mei (reţetă)

Vă oferim o reţetă care vă va ajuta la controlul diabetului zaharat.

Seminţele se pot consuma cu puţină apă, lapte de soia, miere sau fructe.

Puneţi 5 linguri de seminţe de mei într-un phar de apă şi lăsaţi să stea peste noapte. Dimineaţa strecuraţi şi adăugaţi-le într-un blender împreună cu fructe sau lapte. Amestecaţi  până obţineţi o pastă omogenă, apoi adăugaţi miere. Folosiţi băutura dimineaţa pentru a beneficia de energie pentru toată ziua şi a păstra nivelul glicemiei în limetele normale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthycaregroup.com