Seminţele de chia conţin mult mai multe substanţe nutritive decât alte alimente benefice. Iată ce beneficii au şi cum trebuie consumate

Seminețele de chia sunt apreciate pentru valoarea nutrițională deosebită, fiind utilizate atât la prepararea bucatelor cât și a medicamentelor.

chia-seeds-in-a-bowl

O sămânță de chia conţine:

1,400% magneziu (mai mult decât broccoli)

800% fosfor (mai mult decât conține laptele)

700% omega-3 (mai mult decât conține somonul)

500% calciu (mai mult decât conține laptele)

500% proteine (mai mult decât conțin fasolele)

300% seleniu (mai mult decât conțin semințele de in)

200% fier (mai mult decât conține spanacul)

100% potasiu (mai mult decât conțin bananele)

100% fibre (mai mult decât tărâțele de cereale)

conţin mai mulți antioxidanți decât afinele

mai mulți lignani decât semințele de in

Semințele de chia sunt adesea folosite la prepararea deserturilor. Cel mai des, semințele de chia sunt preparate sub formă de budincă, terci sau icre, se adaugă în smoothie-uri, iaurt, cereale, produse de panificație și salate.

Semințele își măresc volumul atunci când sunt înmuiate în apă sau alte lichide pentru 30 de minute, astfel formând un gel gros, foarte bun pentru legarea mâncărurilor. De asemenea, conținutul de fibre joacă un rol important în reglarea tranzitului intestinal.

Utilizați o dietă bogată în semințe de chia și puteți regla nivelul colesterolului, a trigliceridelor, precum și tensiunea arterială. Totodată, datorită conținutului mare de omega-3, fibre, magneziu, semințele previn apariția bolilor cardiovasculare, diabetului sau atacului cerebral.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: authoritynutrition.com