Seminţele de dovleac au beneficii uimitoare pentru inimă şi ficat. În plus, întăresc imunitatea şi combat diabetul

Seminţele de dovleac sunt bogate în grăsimi sănătoase, antioxidanţi şi fibre. Acestea pot oferi beneficii pentru sănătatea inimii şi a ficatului, mai ales daca sunt amestecate cu in.

bowl-of-pumpkin-seeds-on-wooden-table-facebook

Seminţele de dovleac sunt o bogată sursă de triptofan, un aminoacid pe care organismul îl transformă în serotonină, care, la rândul ei, este convertită în melatonină (hormonul somnului).

Seminţele de dovleac au beneficii antiinflamatoare

S-a constatat că uleiul din seminţele de dovleac au efecte antiinflamatoare.

Seminţele de dovleac sunt bogate în zinc, care este important pentru imunitate, creştere şi diviziunea celulară, somn, bună dispoziţie, simţurile gustului şi mirosului, sănătatea ochilor şi a pielii, reglarea insulinei şi funcţia sexuală masculină.

Conţin grăsimi omega-3 vegetale

Atât nucile, cât şi seminţele crude, printre care şi cele de dovleac, sunt unele dintre cele mai bune surse vegetale de omega 3.

Ajută la combaterea diabetului

Potrivit studiilor efectuate pe animale, seminţele pot regla nivelul de insulină şi ajută la prevenirea complicaţiilor diabetice, micşorând stresul oxidativ.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: mercola.com, deeprootsathome.com