Sezonul de plajă bate la ușă. 7 sfaturi utile pentru a scăpa de grăsimea abdominală laterală!

Probabil că întreaga iarna v-aţi străduit să menţineţi o formă fizică bună. Aţi încercat să păstraţi silueta cu care să puteţi face cu îndrăzneală o baie de soare. Dar iată ce se întâmplă: grăsimea abdominală laterală vă anunţă că încercarea a eşuat! Nu disperaţi, nu sunteţi unica persoană ce suferă de această problemă. După cum afirmă Kyla Gagnon, un antrenor de fitness din British Columbia, majoritatea oamenilor se bazează pe exerciţiile sportive în lupta cu depunerile de grăsime.

“Exerciţiile fizice nu vă vor scăpa de depuneri de grăsime. Pe această cale doar veţi întări muşchii aflaţi sub stratul de grăsime” – a afirmat Kyla într-un interviu acordat pentru Huffington Post.

Dacă vedeţi că grăsimea nu dispare, pur şi simplu luaţi în consideraţie că exerciţiile nu pot face minuni. Trebuie să vă concentraţi pe o alimentaţie sănătoasă alături de frecventarea sălii de fitness.

Iată câteva modalităţi de a scăpa de depunerile de grăsime de pe abdomen:

1. Consumaţi mai multe grăsimi folositoare.

Produsele de genul tărâței sau avocado sunt o soluţie perfectă pentru a include grăsimile folositoare în regimul alimentar. Circa 25-35% din cantitatea zilnică de calorii trebuie să fie alcătuită anume din grăsimi sănătoase. Renunţaţi la grăsimile dăunătoare pe care le consumaţi, bunăoară, odată cu mâncarea grasă.

2. Renunţaţi la zahăr şi carbohidraţi simpli.

Adăugaţi în propriul meniu fructe şi legume, cereale integrale şi proteine cu valoare calorică scăzută. Aceste măsuri vă vor ajuta să reduceţi din greutate.

3. Găsiţi modalităţi de a arde cel puţin 100 de calorii.

S-a dovedit că simpla ardere a 100 calorii suplimentare zilnic ajută la îmbunătăţirea stării generale a organismului. Iată un şir întreg de modalităţi:

  • faceţi o plimbare de 20 de minute
  • spălaţi maşina
  • mergeţi 1.5 km în plus
  • înotați 15 minute
  • urcaţi scările timp de 18 minute
  • înlocuiţi maioneza cu muştar
  • renunţaţi la consumul de sucuri carbogazoase (cel mai bine este să le înlocuiţi cu apă obişnuită)
  • consumaţi paste cu sos roşu şi nu cu sos alb
  • renunţaţi la o felie de pâine
  • consumaţi salată în loc de cartofi pai

4. Faceţi exerciţiul “Răsucire”.

Pentru asta culcaţi-vă pe spate şi ţineţi mâinile la ceafă. Ridicaţi picioarele la 90 de grade faţă de sol. Trageţi genunchiul stâng la piept şi atingeţi-l cu cotul drept. Repetaţi exerciţiul cu celălalt picior.

Acest exercițiu este un puternic antrenament de forță care antrenează toți mușchii corpului. Așezați-vă în poziție de flotare pe podea, ridicați corpul de la podea sprijinindu-vă în coatele îndoite la 90 de grade și degetele de la picioare. Spatele și picioare trebuie să fie drepte. Mențineți corpul în această poziție de la 1 la 3 minute. Dacă la început vă va fi greu, atunci stați cel puțin 30 de secunde, crescând treptat timpul de executare a acestui exercițiu.

6. Faceţi exerciţiul “scândura laterală”.

Dacă într-adevăr doriţi să scăpaţi de depunerile de grăsime, folosiţi muşchii laterali. Poziţia iniţială: culcaţi-vă pe lateral, ţineţi picioarele drepte unul peste altul, coatele îndoite la 90 de grade, iar bazinul ridicat deasupra solului. Coborâţi bazinul şi ridicaţi-l din nou. Repetaţi acest exerciţiu de 10-12 ori pe fiecare parte. Străduiţi-vă să menţineţi corpul drept.

7. Faceţi exerciţiul “scândura pe minge”.

Sprijiniţi picioarele pe o minge de fitness, iar trunchiul sprijiniţi-l pe coate. Menţineţi poziţia timp de 2 minute (sau cât veţi rezista). Spatele neapărat trebuie să fie drept.

Pentru a face ordine în propriul organism veţi avea nevoie de un efort considerabil. Dar îmbinarea unei alimentaţii sănătoase cu exerciţiile fizice descrise mai sus va oferi rezultate superbe şi durabile.

Autor text: Perfect-ask.com

.