Sfaturi extraordinare de la nutriționistul Valeriu Brânzilă: La dejun – grăsimi, la prânz – proteine, la cină – carbohidrați!

Pe măsură ce omenirea evoluează, ne depărtăm tot mai mult de natură. Cu toate acestea noi continuăm să fim fii ai naturii și nu putem face cu asta absolut nimic! Dorim noi sau nu, oricum organismul nostru va funcționa după legile naturii, de aceea nu ne rămâne decât să urmăm aceste legi pentru că aceste legi sunt cele mai bune posibile!

În ce constă aceste legi? Iată răspunsul:

Trebuie să ne alimentăm și trăim așa cum ne dictează organismul și corpul și așa cum este mai bine pentru el. În continuare îți vom spune cum trebuie urmate legile organismului, conform nutriționistului Valeriu Brânzilă.

1. Dimineața după ce ne-am trezit este neapărat nevoie să clătim gura pentru a elimina bacteriile din cavitatea bucală.

2. După aceasta este nevoie să bem 1-2 căni de apă călduță. Așa vom porni organele interne.

3. Este nevoie să lăsăm corpului 30 de minute pentru ca acesta să absoarbă apa băută, după care putem trece la micul dejun. Acesta trebuie să fie bogat în lipide, care sunt principala sursă de energie pentru corp. Dejunul trebuie să conțină lactate, nuci și ulei de măsline (de exemplu, cu bruschete).

4. Peste 2 ore după ce am luat dejunul este nevoie din nou să hidratăm organismul, bând o cană de apă.

5. Cu 1 oră înainte de prânz putem servi în calitate de gustare câteva fructe. Aceasta face bine la pancreas.

6. Prânzul trebuie să fie bogat în proteine, care trec ușor în energie. Alimentele bogate în proteine sunt: fasolea, carnea, peștele, ciorbele, supele-cremă.

7. După 3 ore după prânz din nou este nevoie de hidratare.

8. Cina trebuie să fie compusă din carbohidrați, care se asimilează foarte ușor. Alimentele bogate în carbohidrați sunt: orezul, salatele, hrișca, dovleceii, broccoli, cerealele.

9. Vom face o mare favoare organismului dacă nu ne vom culca mai târziu de ora 23:00.

Urmează aceste sfaturi și organismul tău va funcționa în regim optim!

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.