Siropul din muguri de brad şi miere este cea mai rapidă soluţie în cazul infecţiilor respiratorii! Combate tusea şi bronşita

Bolile respiratorii pot fi vindecate cu ajutorul mugurilor de brad. Aceştia ajută la întărirea sistemului imunitar. Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic  şu un foarte bun tonic, care ajută la combaterea tusei şi a bronşitei. Este bogat în vitamina vitamina C, fiind recomandat în cazul asteniilor şi stărilor de stres. Poate fi utilizat şi ca îndulcitor.

miere-cu-muguri-de-brad4

Siropul din muguri de brad este preparat prin fierbere într-un sirop de zahăr. În urma preparării termice o parte din uleiurile volatile, care au un rol important în calmarea afecţiunilor respiratorii, se distrug, de aceea este recomandat să preparaţi siropul la rece.

Siropul de brad cu miere poate fi folosit şi de către persoanele care au migrene şi de cele anemice sau anorexice. Siropul este un bun şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale.

Modul de preparare a mierii cu muguri de brad

Se folosesc muguri de brad sau de molid, care se formează primăvara devreme. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai şi se poate extinde chiar şi în luna iunie în zonele montane.

Sunt recomandate zonele nepoluate, iar mugurii se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm şi nu au depăşit 7 cm.

Verificaţi mugurii de insecte, spălaţi-i şi lăsaţi-i să se usuce. Puneţi într-un borcan muguri de brad, straturi şi miere astfel încât să acopere bine totul. Deasupra adăugaţi un strat gros de miere şi închideţi ermetic borcanul, păstrându-l într-un loc răcoros şi întunecos. Agitaţi borcanul periodic,  pentru ca mierea să se amestece bine şi să se dizolve substanţele din mugurii de brad. Lăsaţi la macerat o lună, apoi strecuraţi şi păstraţi într-un recipient de sticlă în fridiger sau în beci.

Mod de administrare:

Se recomandaă în caz de tuse, gripă sau răceală, câte o lingură pentru adulţi şi 1 linguriţă pentru copii, după mase, de 3-4 ori pe zi.

Pentru a accelera procesul de vindecare este indicat să nu beţi şi mâncaţi nimic, timp de cel puţin jumătate de oră după administrare.

Administrarea este interzisă copiilor mai mici de un an.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: pinenutoil.org