Siropuri naturale foarte eficiente împotriva crizelor de astm bronşic, pe care le puteţi prepara acasă

Astmul bronşic este o afecţiune ce afectează bronhiile. Atunci când are loc inflamaţia cronică, în bronhii se produce o criză episodică: spasme care le  îngustează brusc şi persoana simte că se sufocă, deoarece îi este mai greu să expire decât să inspire, astfel, respiraţia este zgomotoasă.

Iată cele mai frecvente simptome ale astmului:

  • tusea, în special noaptea, după efort sau râs intens
  • senzaţia de sufocare
  • senzaţia de strângere a pieptului
  • şuierat în plămâni

Atsmul, de asemenea, poate fi provocat de aerul rece. Acesta acţionează asupra plămânilor prin stimularea receptorilor din arborele respirator şi declanşează simptomele specifice. Receptorii determină contracţia muşchilor şi provoacă bronhoconstricţia, adică criza.

Iată câteva remedii pentru persoanele ce suferă de astm:

Sirop din seminţe de floarea-soarelui

Puneţi 2 litri de apă la foc şi adăugaţi 4 pahare de seminţe curăţate de floarea-soarelui. Lăsaţi să fiarbă, iar atunci când rămâne 1 litru de lichid, strecuraţi şi amestecaţi cu 1 litru de miere de albine. Păstraţi la rece.

Consuaţi câte 1 linguriţă de sirop, la 30 de minute după masă. Consumaţi până epuizaţi cantitatea.

Sirop de miez de nucă

Măcinaţi în râşniţă 3 linguri de seminţe de muştar, apoi amestecaţi cu 100 ml de suc de aloe, 300 g de miere de albine, 500 de g de miez de nucă pisat.

Luaţi câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Sirop de ceapă

Puneţi 2 cepe tocate mărunt într-un borcan cu filet, apoi turnaţi 2 pahare de miere de albine. Închideţi borcanul cu capac şi lăsaţi la macerat 12 ore.

Consumaţi câte o linguriţă de sirop, cu 30 de minute după fiecare masă, şi o linguriţă înainte de culcare, până epuizaţi cantitatea.

Sirop cu hrean, miere şi propolis

Amestecaţi 10 linguri de hrean dat prin răzătoare fină cu 30 de linguri de miere şi 5 linguri de tinctură de propolis. Lăsaţi la macerat timp de 3-4 zile.

Luaţi 1-2 linguriţe, de 4 ori pe zi, timp de 20-40 zile.

Sirop din seminţe de in şi miere

Puneţi într-o pungă de pânză curată 125 g seminţe de in. Puneţi vasul cu 400 ml apă fiartă şi fierbeţi la foc mic, până obţineţi un lichid vârscos. Opriţi focul şi lăsaţi să se răcească, după care adăugaţi sucul stors de la 3 lămâi şi 400 g de miere. Puneţi preparatul într-un borcan de culoare închisă şi lăsaţi-l la macerat timp de 2-3 zile la rece.

Luaţi câte 1 linguriţă înainte de fiecare masă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info