Siropuri naturiste pentru curățarea plămânilor

Curățirea plămânilor previne apariția cancerului, a infecțiilor pulmonare și îmbunătățește capacitatea pulmonară. În timp are loc acumularea toxinelor în plămâni ceea ce duce la afecțiuni greu de tratat. Pentru curățarea plămânilor și prevenirea bolilor respiratorii se recomandă:

Sirop de conifere

Vârfurile fragede, cu ace și muguri noi se culeg de pe conifere în lunile mai-iunie. Se pun într-un borcan de 1 litru împreună cu miere. Recipientul se închide ermetic și se pune la rece în frigider pentru 3 săptămâni. Ulterior, se strecoară.

Se consumă câte o linguriță, de 3 ori pe zi, între mese, până se termină siropul. După o pauză de 2-3 săptămâni poți repeta cura.

 

Sirop de nuci verzi

Pentru prepararea siropului se taie în patru 40 de nuci și se pun într-un borcan de sticlă. Peste ele se toarnă 1 kg de miere. Recipientul se închide ermetic și se lasă la soare pentru o lună. La fiecare 10 zile, conținutul se amestecă cu o lingură de lemn. După o lună nucile se scot.

Din siropul obținut se administrează câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol, până la terminarea siropului.

Sirop de morcovi

Un kilogram de morcovi se curăță și se taie rondele, se acoperă cu apă și se pun la fiert. După fierbere, se strecoară apa. Morcovul se pasează, se amestecă cu apa în care a fiert și cu miere. Siropul se păstrează la frigider.

Se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, timp de câteva zile. Este un remediu foarte bun împotriva tusei.

 

Sirop de usturoi și ceapă

Se amestecă o ceapă tocată mărunt cu 4-5 căței de usturoi pisați. Se adaugă în amestec și miere de albine. Se lasă pentru 2-3 ore la un loc cald. Apoi amestecul se strecoară.

Se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, după masă, o zi în săptămână.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info