Slăbiţi sănătos şi eficient după vârsta de 40 de ani, ţinând cont de aceste reguli simple

După vârsta de 40 de ani în organismul femeilor au loc diverse schimbări, una dintre ele fiind îngrășarea.

Formarea colăceilor pe abdomen prezintă un risc crescut pentru boli metabolice și cardiovasculare, indiferent de greutatea corporală.

Evitaţi dietele drastice

Alegeţi să slăbiţi treptat, altfel există riscul apariţiei dereglărilor în organism şi accentuării ridurilor. Chiar dacă slăbiţi, sânii se micșorează, obrajii sunt trași, rotunjimile siluetei se pierd, este posibil să nu scăpați de nici un centimentru din talie.

Prin urmare, în loc să vă înfometaţi, optați pentru exerciții care vă modelează silueta. Dieta neechilibrată are efecte nefaste asupra sistemului osos, accelerând apariția osteoporozei.

Colesterolul rău prezintă pericol

Pentru a menține un regim sănătos, alegeţi alimente sănătoase și diversificate. Reduceți consumul de grăsimi saturate, excludeţi mezelurile, brânzeturile grase și produsele de tip fast-food. Consumați pește, folosiți ulei de măsline nu numai la salate ci și la gătit. De asemenea, evitați prăjelile și sosurile.

Masa musculară

Dacă urmați o dietă doar câteva săptămâni, kilogramele pe care le pierdeți vor fi din masa musculară și din substanțe nutritive esențiale, nu din grăsime. Mușchii au tendinţa să se micşoreze, grăsimea va migra pe alte părţi ale corpului, astfel va apărea fenomenul de yoyo şi veţi reacumula kilogramele în plus.

Mâncaţi alimente care cresc mai puțin nivelul glicemiei și secreția de insulină, deoarece astfel veți reduce ritmul de acumulare a grăsimilor. Înlocuiți dulciurile cu fucte, pâinea albă cu cea neagră și ceareale integrale și consumați legume.

Antioxidanți naturali

Mâncați des afine, mure, fragi, zmeură, prune, roșii, varză, broccoli, ridiche neagră, anghinare și kiwi.

Mișcarea este esenţială

Fără mişcare este imposibil să slăbeşti sănătos. Mergeţi pe jos, renunțați la lift și folosiți scările, faceți dimineața gimnastică. Cumpărați o bicicletă medicinală, și exersați zilnic, 30 de minute în fiecare seară.

Trucuri pentru slăbit:

Eliminați gustările nesănătoase.

Mâncați des, la 3-4 ore în cantități mici.

Evitaţi alimentele dăunătoare.

Reduceți cantitatea și aportul caloric al alimentelor care îngrașă, optând pentru cele care vă ajută să slăbiți.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: caring.com