Soluţia excelentă care vă oferă energie, previne cancerul, calmează mâncărimile şi reduce tensiunea arterială

Apa de orez are puterea de a regenera şi hrăni pielea, fiind unul dintre cele mai vechi moduri de menţinerea a tinereţii. Femeile asiatice întodeauna au folosit apa de orez pentru a păstra frumuseţea, de aceea apa de orez este numită „miracolul frumuseţii nipone”.

Aceasta conţine agenţi de curăţare şi tonifiere, vitaminele B1, C, E, minerale, care contribuie la închiderea porilor, la catifelarea şi tonifierea pielii.

De asemenea, utilizarea apei de orez oferă părului strălucire, face pielea mai catifelată şi sănătoasă. În China, grupul etnic Yao practică tradiţia spălării părului cu apă de orez, astfel Huangluo a fost desemnat satul în care trăiesc femeile cu cel mai lung păr din lume.

Pe lângă proprietăţile pe care le are, apa de orez, face ca podoaba capilară să fie mai uşor de pieptănat.

De asemenea, apa de orez poate fi folosită ca tonic natural. Tamponaţi faţa cu un disc demachiant înmuiat în apă de orez şi veţi calma pielea, oferindu-i un aspect neted. Totodată, ea previne apariţia petelor, care apar odată cu îmbătrânirea şi ajută la închiderea porilor dilataţi.

Beneficii asupra organismului:

  • oferă energie datorită conţinutului de carbohidraţi, vitamine şi minerale, care contribuie la buna funcţionare a metabolismului;
  • previne apariţia cancerului. Orezul brun este bogat în fibre, antioxidanţi, vitamina A şi fenoli, care scad riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer;
  • reglează temperatura corpului;
  • previne gastroenterita;
  • eficientă pentru persoanele cu hipertensiune, deoarece reduce tensiunea arterială, ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului;
  • este benefică în cazul mâncărimii pielii, cauzate de urticarie sau diverse afecţiuni, având un efect calmant.

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul într-o cantitate mai mare de apă, pentru ca acesta să nu obsoarbă apa.

Strecuraţi şi folosiţi apa pentru uz intern, cât este caldă, iar dacă s-a răcit, o puteţi utiliza pentru spălarea părului şi tenului. Poate fi păstrată în frigider cel mult 4 zile.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: hairbuddha.net, healthyandnaturalworld.com