Stilul de viaţă recomandat de fitoterapeutul Ovidiu Bojor, care încetineşte procesul de îmbătrânire

Deşi are 92 de ani, fitoterapeutul Ovidiu Bojor este foarte activ. Academicianul consideră că putem trăi mai mult dacă schimbăm regimul alimentar şi utilizăm remedii naturale. Potrivit lui, dacă alimentăm organismul cu ADN şi cu ARN, putem întârzia procesul de îmbătrânire. Şi asta deoarece aceşti acizi au proprietatea de a reînnoi celulele.

Acizii nucleici se găsesc în germenii de grâu, pâinea integrală, algele marine, fulgii de ovăz, leguminoase, miere, sucurile de fructe, ouă şi produse lactate.

Excludeţi carnea

Ovidiu Bojor recomandă să evităm carnea, deoarece ar conţine în ea moartea animalului ucis. Potrivit fitoterapeutului, cei care consumă carne sunt mult mai agresivi. Medicul japonez George Oshawa afirmă că cea mai potrivită mâncare pentru persoanele care au peste 40 de ani ar trebui să constea 60% din cereale nedecorticate, 30% din legume, fructe şi seminţe, iar 10% din ouă, lapte şi carne.

Regula 8-8-8

Academicianul Ovidiu Bojor respectă şi regula celor trei de opt: 8 ore de somn, 8 ore de muncă şi 8 ore de odihnă activă.

Fitoterapeutul afirmă că moartea nu-l sperie, deoarece sufletul nu moare niciodată şi adevărata viaţa este dincolo.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info