Stomacul trebuie “educat” şi ţinut gol, nu plin, consideră nutriţionistul Mihaela Bilic

Stomacul este un organ muscular, care atunci când nu este umplut cu mâncare, are pereţii lipiţi. Atunci când începem să mâncăm, el începe să lucreze, amestecând alimentele cu sucuri digestive şi eliminându-le în intestinul subţire. Când stomacul s-a golit, pereţii lui se lipesc şi acesta se află în stare de repaus.

reasons-you-shouldnt-drink-coffee-on-an-empty-stomach_2

Potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic, stomacul nu trebuie umplut, ci ţinut gol. Şi asta deoarece atunci când începem să ronţăim ceva, pornim o întreagă maşinărie, care va trebui alimentată.

O alimentaţie sănătoasă constă în a reuşi să nu mâncăm nimic între mese, făcând o pauză de 3-4 ore. Întrucât stomacul este un muşchi, acesta poate fi antrenat. Şi dacă mâncăm mai mult, îl vom obişnui şi va fi nevoie să mâncăm mai multe alimente ca să ne săturăm. De aceea, nutriţionistul recomandă să „educăm” stomacul, mâncând mai puţin. Astfel acesta se va umple mai repede.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info