Studiu! Dacă simți o neliniște sau ai depresie ori anxietate, tămâia te va putea ajuta!

Tămâia a început să fie folosită în scopuri rituale încă sec. VIII î.Hr. Mai întâi ea a fost folosită în Egipt, după care a fost preluată de sacerdoții din Babilon și Damasc.

De asemenea, tămâia apare și în Biblie în calitate de ofrandă de bună-mireasmă închinată lui Dumnezeu.

Însă tămâia și-a găsit utilizare nu doar în mediul religios. Psihiatrii remarcă faptul că tămâia are un efect benefic asupra psihicului. Și pentru asta nu e neapărat să fii nebun! Mirosul plăcut de tămâie scade nivelul de anxietate și înlătură neliniștea.

Mai mult chiar decât atât: un studiu recent arată că tămâia are și calități antidepresive!

Profesorul Ovidiul Bojor în cartea sa ”Plante și Miresme Biblice” constată faptul că tămâia este un antiseptic și un antiinflamator natural. În afară de asta, tămâia mai este și un tonic excelent.

Cercetările care au avut loc în universitățile John Hopkins și Hebrew din Ierusalim au confirmat cele de mai sus. Tămâia acționează la nivel de creier în zona numită TRPV3, zonă care creează senzația de căldură în piele.

Tămâia a fost testată și pe șoareci. Rezultatele experimentului au fost complimentare cu cele din universități. Ea într-adevăr este un antidepresiv, datorită substanței rășinoase numite acetat de incesoliu.

În prezent tămâia are utilizare medicală. Cu tămâie sunt tratați oamenii care suferă de insomnie și anxietate.

Este foarte bine dacă vei arde tămâie în casă.

Știm că tămâia cel mai des se arde în biserică, însă ea poate fi aprinsă și în casă. Și nu doar în scop cultic. Pe lângă efectul medicinal demonstrat, arderea tămâiei și mirosul de tămâie crează un mediu psihologic prielnic familiei, datorită factorului asociativ.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoși.com

Sursa: lataifas.ro, ”Plante și Miresme Biblice”,  Ovidiul Bojor, Răducanu Dumitru

Add Comment