Sucul de aloe vera elimină toxinele din organele interne, îmbunătăţeşte digestia, reduce colesterolul, vindecă rănile şi întăreşte imunitatea

Aloe vera este considerată una dintre cele mai benefice plante pentru organism, pe care o puteți crește foarte ușor acasă. Pe lângă proprietățile sale de combatere a bolilor cronice, cancerului și virusului HIV, planta este eficientă și pentru piele.

Aplicată extern, aloea accelerează procesul de vindecare a rănilor și reduce durerile provocate de arsuri, eczeme și alte probleme. Efecte similare are și în vindecarea membranelor și țesuturilor epiteliale interne, precum cele ale gurii, ale sinusurilor, ale plămânilor, stomacului și ale tracturilor genitale.

De asemenea, aloe vera ajută la eliminarea toxinelor din stomac, ficat, rinichi, splină și vezică.

Beneficiile consumului de aloe vera

Potrivit unor studii clinice realizate de japonezi, planta conține compuși care reduc secreția de sucuri stomacale și riscul de formare a leziunilor.

Are proprietăţi calmante și tonice a tractului digestiv, îmbunătăţeşte digestia, ameliorează simptomele ulcerului stomacal și a altor tulburări gastro-intestinale.

Conține peste 200 de compuși și substanţe nutritive valoroși pentru sănătate, vitaminele din complexul B, inclusiv B12, vitaminele A, C și E, minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu, seleniu, cupru și crom.

Are multe enzime cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Iar conținutul de acizi grași contribuie la scăderea coleserolului LDL.

Potrivit unor persoane, aloe vera ajută în caz de artrită, crampe ale picioarelor, constipație, hemoroizi, insomnie, vaginită și infecții urinare.

Precauții:

În cazul în care suferiți de afecțiuni renale și hepatice și luați diuretice, medicamente pentru diabet sau alte medicamente, este indicat să consultați medicul înainte de a consuma sucul de aloe.

Dacă sunteți alergic la usturoi, ceapă și lapte, evitați folosirea plantei intern.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: herbwisdom.com, realnatural.org