Sughiţul, ţiuitul în urechi, trosnirea articulaţiilor şi respiraţia şuierătoare sunt posibile semnale ale unor probleme de sănătate

Atunci când în organism există probleme de sănătate, corpul nostru ne trimite semnale. Se întâmplă ca stomacul să scoată sunete ciudate, nasul să fie înfundat iar în urechi să apară un ţiuit. Aceste manifestări trebuie monitorizate, deoarece ele exprimă simptomele unor afecțiuni.

Sughițul este cauzat de spasmele diafragmei, mușchiul subțire care separă cavitatea toracică de cavitatea abdominală. Spasmele duc la blocarea respirației pe o perioadă scurtă în timpul inspirației. Sughițul poate fi declanșat de: consumul de băuturi carbogazoase, consumul excesiv de alcool, mâncatul în exces, stresul emoțional, schimbări bruște de temperatură, înghițirea de aer, anxietate.

Simptom al unor afecțiuni precum: probleme la nivelul sistemului nervos central, hiperventilația, iritații la nivelul capului, gâtului și pieptului.

Remediu: Țineți respirația 10 secunde lungi, luați un pahar cu apă rece sau o linguriță de zahăr.

Trosnirea articulațiilor. Sunetul trosnirilor este cauzat de golurile de aer care se formeaza în lichidul sinovial (din articulații). Atunci când articulațiile se desfac, în interiorul lichidului se formeaza un gol care se umple cu aer. Iar când articulațiile revin în poziţia inițială, aerul este forțat să iasă, emițând un sunet asemănător cu o pocnitură.

Trosnirea articulaţiilor nu este dăunătoare, iar dacă este însoţită de durere, consultaţi medicul.

Chiorăitul stomacului. Zgomotul este cauzat de foame, gazele formate în stomac sau de contracțiile musculare, care împing mâncarea în jos pe tractul digestiv. Pentru a evita acest disconfort, mâncați puțin și des. Dacă sunetele apar des, poate fi vorba şi de sindromul intestinelor iritabile.

Țiuitul urechilor. Aceste sunete pot fi cauzate de o infecție, acumularea de ceară, leziuni  interne sau tumori. Pot fi afectate atât persoanele care îşi pierd auzul, cât şi cele care au auz sănătos. Simptomele se manifestă mai intens la consumatorii de alcool și țigări și poate fi favorizate de condiții de stres, băuturi carbogazoase sau de consumul unor alimente.

Respirație șuierătoare. Aceasta apare în momentul expirării și este cauzată de acumularea de mucus în exces, de aceea apare în special la persoanele răcite sau care suferă de diverse alergii. Inhalațiile și suflatul nasului regulat sunt cele mai eficiente metode de înlăturare a simptomelor.
Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: www.fhfn.org