Tijele de păpădie ameliorează diabetul, stimulează digestia, detoxifică ficatul și colonul!

Păpădia este planta care deschide sezonul plantelor medicinale în natură, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru apariția ei. Ea poate fi întâlnită aproape în orice loc în care crește iarbă.

Dacă până acum o priveai ca pe o plantă parazit de care nu poți scăpa, după ce vei citi acest articol vei avea grijă să o culegi în fiecare primăvară!

Primii, efectele uimitoare asupra sănătății ale păpădiei le-au înțeles italienii, care o consumă abil în salată. Acest consum popular i-a determinat pe cercetătorii italieni să studieze această plantă mai meticulos. Rezultatele cercetării au fost cu totul neașteptate!

Astfel, s-a determinat faptul că rădăcina de păpădie conține taraxacină, o substanță responsabilă de sănătatea tubului digestiv. În plus, frunzele de păpădie conțin vitaminele A, B, C și D.

Dacă frunzele se culeg până la înflorirea păpădiei, atunci tulpinile se culeg în timpul înflorii, pentru că anume în acest moment ele sunt arhipline cu nutrienți și minerale.

Iată ce obții pentru sănătate dacă faci o cură cu tije și frunze de păpădie:

  • Stimulezi digestia
  • Purifici colonul și ficatul de toxine
  • Reglezi activitatea bilei
  • Ajuți ficatul
  • Dizolvi calculii biliari
  • Tratezi inflamațiile ganglionare
  • Ameliorezi reumatismul și artrita.

Dacă alegi să consumi frunzele proaspete fiind diabetic, atunci trebuie să știi că astfel îți vei putea ameliora boala!

Prin urmare, pregătește-te să culegi frunzele și tulpinile de păpădie! Le poți folosi atât în stare proaspătă cât și uscată.

Apropo: Rădăcinile de păpădie se culeg toamna, pentru că toamna ele sunt cele mai bogate în vitamine, aminoacizi și minerale.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: globalhealingcenter.comdraxe.com