Tinctura de păducel pentru calmarea bolilor de nervi și a afecțiunilor cardiace

Păducelul este o plantă ce ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare.

Constantin Milică – doctor în fiziologie vegetală recomandă tinctura de păducel pentru combaterea următoarelor simptome sau afecțiuni:

-Amnezie

-Tensiune arterială mare

-Angină

-Anxietate

-Tulburări de somn

-Atac de panică

-Oboseală fizică sau psihică

-Emotivitate crescută

-Tinctura de păducel se poate procura din farmacii sau prepara în condiții casnice.

Ingrediente:

10 linguri de flori, frunze sau fructe uscate de păducel

500 ml de alcool alimentar de 60 grade

Ingredientele se amestecă într-un borcan de sticlă, borcanul se închide ermetic și se lasă la măcerat pentru câteva săptămâni. Amestecul se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Se administrează câte 10-15 picături amestecate cu 100 ml de apă, cu jumătate de oră înainte de mesele principale ale zilei. Se recomandă cure de 3 săptămâni.

Pentru a obține un efect mai bun împotriva tensiunii arteriale mari se recomandă tinctura de păducel cu talpa-gâștei. Pe durata curei cu acest tip de tinctură se recomandă respectarea unei diete vegetariene.

În afecțiunile nervoase, se recomandă amestecul dintre tinctura de păducel și tinctura de valeriană. Se administrează 30-50 ml (amestec cu raportul 1:1), înainte de mesele principale a zilei.

Tinctura de păducel ajută la ameliorarea discomfortului din timpul menopauzei. Trebuie doar să administrezi o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, timp de o lună.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: ncbi.nlm.nih.gov