Tiroida controlează întregul corp! Iată cum o menţii sănătoasă!

O tiroidă hipoactivă apare atunci când aceasta nu reuşeşte să producă o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni, care reglează metabolismul organismului.

thyroid_gland-1

Printre simptome se numără creşterea în greutate, oboseală, depresie, dificultăţi de concentrare, piele uscată, constipaţie. Dacă nu este tratat, hipotiroidismul va cauza dificultăţi în a pierde în greutate.

În cele mai multe cazuri, hipotiroidismul este cauzat de boala autoimună Hashimoto. În acest caz, sistemul imunitar atacă glanda tiroidă.

Mulţi cred că hipotiroidismul poate fi tratat doar cu medicamente. Dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să aveţi un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corectă.

Sfaturi pentru a avea o tiroidă sănătoasă

Toată fructele şi legumele conţin fitonutrienţi puternici care menţin un sistem imunitar puternic. În cazul unei boli autoimune, este important să se reducă inflamaţia cu antioxidanţi, consumând multe fructe şi legume pentru a asigura organismul cu fitonutrienţi valoroşi.

Seleniul

Consumul de alimente bogate în seleniu, cum ar fi nucile de Brazilia, crustaceele, ouăle, seminţele de floarea-soarelui şi usturoiul va menţine sănătatea metabolismului. Conţinutul de seleniu din produsele alimentare variază în fucţie de conţinutul solului şi zona geografică. Nivelul de seleniu poate fi determinat printr-un test de sânge, o analiză a părului şi unghiilor.

Iodul

Pentru buna fucţionare a tiroidei este necesar un nivel adecvat de iod, un mineral ce contribuie la sinteza hormonilor tiroidieni. Consumaţi alimente bogate în iod, cum ar fi peşte de mare, algele marine, ananasul, sarea de mare iodată, spanacul şi salata.

Evitaţi consumul în exces al produselor din soia, întrucât conţin goitrogeni.

Stresul poate avea un impact negativ major asupra hormonilor tiroidieni şi poate declanşa reacţia autoimună. Implicaţi-vă în activităţi ce combat stresul, cum ar fi meditaţia, băi calde, exerciţii, lectură şi alte activităţi de relaxare.

Expunerea excesivă la fuorură şi bromură poate afecta, de asemenea, sănătatea tiroidei.

Evitaţi consumul de gluten dacă aveţi intoleranţă la acesta. Există mai multe studii care indică faptul că bolile autoimune, în special Hashimoto, apar din cauza intoleranţei la gluten (boala celiacă).

Evitaţi pe cât de mult posibil consumul de zahăr, cafeină, alimente procesate, conservaţi, aditivi alimentari şi coloranţi sintetitici.

Mai multe studii au demonstrat că uleiul de cocos ajută în cazul hipotiroidismului, stimulând tiroida leneşă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthyrecipeshome.com

Add Comment