Topul analizelor medicale pe care ar trebui să le facă fiecare femeie

Starea de sănătate este un aspect important, mai ales în rândul femeilor,  deoarece pentru ele există numeroase controale pe care trebuie să le facă. Problemele de sănătate trebuie detectate la timp atunci şi soluţionarea lor poate fi mai rapidă. Potrivit Dr. Oz, vizita la medic nu strică niciodată.

dexa-600x270

Vă prezentăm 6 teste importante pentru femei.

1. Mamografia

Acest test reprezintă o radiografie a sânilor pentru depistarea cancerului. La vârsta de 40 de ani creşte riscul apariţiei cancerului la sân, de aceea sunt recomandate mamografiile regulate. Şi la vârsta de 20-30 de ani ar trebuie să faceţi acest test, deoarece s-ar putea să existe unele circumstanţe speciale cum ar fi istoricul familiei.

2.Verificarea pielii

Cancerul de piele poate fi periculos, de aceea trebuie detectat la timp. Atunci când în familie au mai existat cazuri de cancer de piele, este bine să fiţi monitorizată în fiecare lună de un specialist, care va analiza apariţia petelor suspecte şi modificările aluniţelor. În cazul în care nu aveţi în familie asemenea cazuri, oricum este recomandat să faceţi un test la medicul dermatolog.

3. Testul Papanicolau

Testul Papanicolau  reprezintă procesul prin care  se confirmă cancerul  de col uterin. Acesta este recomandat femeilor care au o vârstă de cel puţin 21 de ani. Testul trebuie făcut la fiecare 2 ani, iar femeile care fumează, care au început o viaţă sexuală la o vârstă fragedă sau cele care au HIV, trebuie să facă acest test în fiecare an.

4. Testarea colesterolului

Pentru a determina dacă suferiţi de o boală de inimă trebuie să verificaţi nivelul colesterolului. Un nivel ridicat de colesterol creşte riscul apariţiei unui atac de cord sau chiar unui accident vascular cerebral.  De asemenea, colesterolul mare poate cauza boala vezicii biliare. Testul este recomandat să fie făcut începând cu vârsta de 20 de ani. Dacă rezultatele sunt normale, testul trebuie repetat după 5 ani, iar rezultatele păstrate până la 45 de ani.

6. Tensiunea arterială

Hipertensiunea poate cauza grave probele de sănătate şi poate avea urmări fatale, de aceea trebuie verificată în mod constant. Acest test este unul dintre cele mai simple pe care trebuie să-l facă o femeie şi durează doar 1-2 minute.

6.Examenul oftalmologic

Cu ajutorul acestui examen puteţi afla dacă suferiţi de cataractă, glaucom sau tulburări de vedere. Cel mai periculoasă afecţiune este glaucomul, care, nefiind tratată, poate duce la pierderea vederii. Dacă membrii familiei au glaucom trebuie să faceţi acest test înainte de 40 de ani. În cazul în care suferiţi de diabet, purtaţi lentile sau utilizaţi steroizi, trebuie să faceţi acest test anual.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: stethnews.com