Tratatmentul cu tărâţe de grâu este benefic în cazul problemelor digestive, obezităţii, afecţiunilor pielii şi tumorilor

Tărâţele de grâu sunt foarte benefice pentru organsim, deoarece contribuie la prevenirea diverselor boli, cum ar fi obezitatea, afecţiunile gastrointestinale şi cardiovasculare, cancerul de colon şi cancerul la sân.

Greutate excesivă, obezitate

Consumaţi câte 1 lingură de pulbere de tărâţe, înainte de mesele principale. Tărâţele vor reduce senzaţia de foame şi vor preveni supralimentarea.

Indigestie, digestie dificilă

Datorită enzimelor, tărâţele stimulează digestia.

Consumaţi 1/2 linguriţă de pulbere de tărâţe înainte şi după mese şi veţi preveni problemele cauzate de indigestie: balonare, flatulenţă, simptome de colită.

 Constipație și colită de putrefacție

Maceratul de tărâţe are efecte laxative şi depurative asupra intestinului. Beţi câte 1 pahar de macerat, dimineaţa, pe stomacul gol. În cazul bolii cronice, consumaţi un pahar şi seara, înainte de masă.

Pietre la bilă

Tărâţele contribuie la prevenirea şi tratarea litiazei biliare. Luaţi câte 1/2 linguriţă de pulbere, înainte şi după masă.

Cancer

Consumând zilnic un pahar de macerat de tărâţe puteţi preveni această maladie. Faceţi o cură de 10 zile în fiecare lună.

Chisturi, fibrom, adenofibrom

Aplicaţi pe locurile afectate cataplasme cu macerat de tărâţe. Lăsaţi să acţioneze minimum 3 ore. După ce  îndepărtaţi cataplasma, lăsaţi pielea să se usuce puţin, apoi ungeţi cu o cremă de tătăneasă.

Acnee, pielea sensibilă, predispusă la alergii

Faceţi o cură cu macerat de tărâţe, cel puţin 1 lună, consumând zilnic câte un pahar.

Psoriazis

Întindeţi pasta de tărâţe rămasă după filtrarea maceratului pe o bucată de tifon şi aplicaţi pe zonele afectate de psoriazis, doar o dată pe zi. În timpul curei este recomandat să consumaţi multe crudităţi.

Prepararea

Maceratul de tărâţe: Puneţi 2-3 linguri de tărâţe într-un pahar cu apă şi lăsaţi 8-10 ore la macerat peste noapte. A doua zi beţi lichidul şi consumaţi şi pasta de pe fundul paharului. Urmaţi cura între 2 săptămâni şi 2-3 luni.

Pulberea de tărâţe: Puneţi tărâţele în râşniţă şi măcinaţi până când obţineţi o pulbere fină. Luaţi câte 1 linguriţă înainte şi după mese.

Puteţi face cure lungi, de 6-12 luni.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: livestrong.com, webmd.com