Tratează hemoroizii, varicele, hipertensiunea și constipația cu Biluțele de Sfeclă!

Sfecla roșie face parte din categoria super-alimentelor, de aceea ar trebui să fie o legumă nelipsită de pe mesele noastre.

Însă există o problemă: modurile în care putem consuma sfecla roșie sunt foarte puține, iar multe din ele nu ne provoacă nici o satisfacție, astfel încât atunci când consumăm sfecla, avem impresia că mâncăm pastile amare.

Însă e timpul să schimbăm această abordare și să lărgim spectrul în care putem găti sfecla. În continuare îți vom propune o rețetă simplă și gustoasă care te-ar putea provoca să consumi această legumă des și cu mare plăcere.

Rețetă de biluțe de sfeclă

Vei avea nevoie de:

  • 500 grame de sfeclă
  • 100-150 g de miere
  • 1 linguriță de drojdie uscată

Ce faci mai departe:

Fierbe timp de câteva minute sfecla tocată. După aceasta va fi nevoie să o strecori și să o amesteci cu mierea și drojdia uscată (pentru a nu-ți păta palmele folosește mănuși), după care modelează biluțe. Pentru un aspect mai atractiv poți da aceste biluțe prin nucă de cocos.

De asemenea, te provocăm să experimentezi cu ingredientele. Poți încerca să adaugi în sfeclă ciocolată rasă.

Momentul cel mai optim pentru a consuma aceste biluțe este dimineața pe stomacul gol. Anume atunci vei putea obține cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată ce boli vei putea trata dacă vei consuma cu regularitate biluțe de sfeclă:

  1. Constipație și ocluzii intestinale – polizaharidele din sfeclă posedă proprietatea de a debloca tranzitul intestinal.
  2. Hemoroizi – sfecla este un dușman de temut pentru hemoroizi.
  3. Varice – compușii din sfeclă conferă vaselor sanguine elasticitate și previne dilatarea lor. În plus, accelerează circulația sanguină.
  4. Hipertensiune și aritmie – o mai bună circulație a sângelui la rândul său face ca să dispară hipertensiunea arterială și aritmia.

În plus, consumând sfeclă îți vei putea îmbogăți organismul cu magneziu, un elemente necesar pentru menținerea sănătății sistemului nervos și a musculaturii.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info