Tratează oboseala psihică și fizică cu maceratul de busuioc

Busuiocul are efecte binecunoscute de tonifiere, energizare și revitalizare atât pentru psihic cât și pentru fizic. De asemenea, este înviorător și combare îmbătrânirea prematură a organismului.

În cartea “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, doctorul Virginia Ciocan recomandă busuiocul în boli cardiovasculare și respiratorii, tulburări de menopauză și sterilitate feminină și masculină. Dr. Virginia Ciocan mai scrie că busuiocul este benefic în perioadele de stres și contribuie la echilibrarea organismului suprasolicitat.

Maceratul de busuioc

Acest preparat întărește organismul și este foarte benefic în timpul stărilor de oboseală fizice și psihice.

Prepararea: într-un vas cu 500 ml de apă rece se adaugă 50 g (4-5 lingurițe) de busuioc mărunțit. Se lasă la macerat timp de 10 ore, după care se strecoară.

Maceratul se consumă dimineața înainte de mâncare. Pe durate curei, pentru a facilita procesul de tonifiere a organismului, este recomandabil să se consume cât mai multe fructe și legume.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: medicalnewstoday.com