Trebuie să știi neapărat asta dacă bei cafea în fiecare dimineață!

Știm cu toții că băutura pe nume ”cafea” este o sursă de plăcere și energie. Acest efect energetic este posibil datorită cafeinei, o substanță care accelerează circulația sanguină, astfel încât devenim mult mai activi.

Cu toate aceasta de multe ori am auzit că această băutură ne îngălbenește dinții și favorizează celulita. Așa stau lucrurile sau nu, este important să știm că efectele cafelei sunt mai mult pozitive decât negative, fapt care ne motivează să bem această băutură fără rezerve.

Conform oamenilor de știință, cafeaua ne oferă următoarele beneficii:

1. Reduce simptomele de Parkinson cu până la 80%. Datorită cafelei, creierul este alimentat abil cu sânge astfel încât funcționează mereu în regim normal. În plus, cafeaua scade riscul cancerului de colon cu 25% și a formării pietrelor la rinichi cu 50%.

2. Cafeaua ne bine-dispune și scade tendința de sinucidere. Astfel, rata de sinucidere între băutorii de cafea este de două mai mică decât la nebăutorii de cafea. De aceea dacă cunoașteți o persoană depresivă este bine să-i recomandați să bea cafea, în medie 2 cești pe zi.

3. Cresc performanțele sportive, datorite aceleiași cafeine, care permite mușchilor să fie mult mai activi datorită arderii de grăsimi și transformării ei în energie.

4. Scade riscul diabetului cu până la 48%. Acest lucru a fost determinat statistic. Astfel, băutorii de cafea fac diabet de două ori mai rar decât nebăutorii de cafea.

5. Crește performanța intelectuală. Cu siguranță am observat cu toții că gândim mult mai bine și mai rapid după ce bem cafea.

6. Scade riscul apariției bolilor cardiovasculare cu până la 24%. Însă această statistică este valabilă doar dacă bem până la 2 cești pe zi. Dacă depășim această cifră, atunci riscul afecțiunilor cardiovasculare crește.

7. Eficientă contra durerilor de cap. În caz de dureri de cap, poți bea o ceașcă de cafea dacă nu ai la îndemână pastile.

După cum vezi, cafeaua este un catalizator pentru organismul nostru, de aceea nu trebuie să ai frică să consumi această băuturi delicioasă și utilă!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: fithacker.ru