Trei motive pentru care crește burta, chiar dacă aveți o alimentație sănătoasă

Atât pentru femei cât și pentru bărbați, burta este partea cea mai critică a corpului care prezintă primele semne de obezitate.

Deși cele mai comune cauze ale obezității sunt dieta săracă și stilul de viață sedentar, sau mișcarea insuficientă, există și alte motive ce sunt oarecum trecute cu vederea pentru care burta poate crește, chiar dacă mâncați sănătos. Iată câteva dintre ele:

Three Reasons Your Belly Grows, Even Though You Are Eating Healthy

GENETICĂ

În timp ce la unele femei kilogramele în plus se depun pe fese și coapse, la altele sedimentele de grăsime nedorite se colectează doar în zona taliei. Acest lucru se datorează factorului genetic. Tipul corpului este moștenit de la părinți și rudele apropiate, prin urmare și înclinația pentru obezitate în anumite părți ale corpului.

SOMN INSUFICIENT

Somnul este foarte important pentru funcționarea normală a organismului. Somnul insuficient determină secreția redusă a hormonului leptina din organism, și creșterea secreției de ghrelin – hormonul care stimulează foamea. Somnul insuficient trimite semnale la creier care cresc dorința de a mânca, iar organismul începe să colecteze stocuri sub formă de grăsime.

MEDICAMENTE

Unele medicamente pot fi cauza obezității. Acestea sunt medicamentele pentru diabet zaharat, migrene, hipertensiune arterială, depresie, steroizi și pilulele contraceptive hormonale.

Dacă utilizați unele dintre medicamente menționate mai sus și observați o creștere bruscă a greutății într-o perioadă scurtă de timp, atunci cereți sfatul medicului.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Sursa: healthylifevision.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment