Un amestec excelent din ulei de cocos şi miere, care, consumat zilnic, are efecte benefice pentru sănătate

Există mai multe remedii naturale care întăresc imunitatea şi combat bolile. Unul dintre ele este uleiul de cocos. Şi mierea are multe beneficii pentru sănătate, fiind bogată în antioxidanţi. Aceste două alimente, dacă sunt combinate, formează un remediu excelent pentru prevenirea şi vindecarea bolilor, în special a celor care apar la trecerea de la vara la toamnă.

Imagini pentru кокосовое масло и мед

Remediu din ulei de cocos şi miere

Ingrediente:

  • 100 ml de ulei de cocos
  • 100 g de miere polifloră lichidă, naturală
  • ½ lingurăţă de scorţişoară după gust

Mod de preparare:

Amestecaţi bine uleiul de cocos cu o linguriţă, până când devine cremos. Adăugaţi mierea şi amestecaţi bine, până când obţineţi o pastă. La final presăraţi pudra de scorţişoară şi iar amestecaţi foarte bine. Turnaţi amestecul într-un recipient pentru gheaţă şi puneţi-l în congelator timp de 30 de minute. Apoi, scoateţi cuburile şi păstraţi-le în frigider 2 luni. Îl puteţi păstra şi la temperatura camerei, dacă îl puneţi în borcan închis ermetic.

Administrare

Consumaţi zilnic câte un cub, timp de 10 zile pe lună

Întăreşte sistemul imunitar

Subtanţele pe care le conţin uleiul de cocos şi mierea de albine distrug viruşii şi bacteriile. Fierul, calciul, potasiul şi sărurile din mierea ajută la fortificarea imunităţii, iar compuşii din uleiul de cocos previn şi tratează răceala şi gripa.

Stimulează digestia

Uleiul de cocos acţionează ca un lubrifiant pentru sistemul digestiv, astfel încât alimentele trec prin el mai uşor. Mierea ajută la reglarea florei intestinale, anihilează bacteriile de putrefacţie şi, astfel, previne afecţiunile digestive.

Calmează durerile în gât

Acest remediu stimulează imunitatea şi combate infecţiile.

Pentru a calma tusea, consumaţi zilnic 6-8 linguriţe din acest amestec, ţinut la temperatura camerei.

Pentru a calma durerile în gât, puteţi consuma 1 lingură de ulei de cocos, topit în apă caldă cu lămâie.

Tot împotriva durerilor în gât şi guturaiului, consumaţi zilnic 6-12 linguriţe de miere proaspătă de floarea-soarelui.

Oferă energie şi stimulează metabolismul

Datorită acizilor graşi, uleiul de cocos oferă energie, stimulează metabolismul şi contribuie la arderea grăsimilor. Acizii graşi cu lanţ mediu nu se depozitează în organism sub formă de grăsime, întrucât ficatul îi utilizează ca sursă de energie.

Mierea de albine conţine fructoză şi glucoză, pe care organismul le transformă în energie.

Reduce pofta de mâncare

Remediul din ulei de cocos şi miere, consumat înainte de mese, oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi reduce pofta de mâncare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment