Un borş de sfeclă roşie foarte benefic, care vindecă bolile de ficat şi fiere

Sfecla roşie are beneficii uimitoare pentru sănătate. Fiind uşor digerabilă, reglează funcţiile hepatice şi are efecte vindecătoare în caz de viroze, anemii, nevroze, demineralizare, tuberculoză, cancer, întărind imunitatea.

Datorită substanţelor pe care le conţine, sfecla ajută la eliminarea toxinelor din organism, care pot cauza alergie, reumatism, duc la scăderea imunităţii şi chiar la apariţia bolii Alzheimer.

Reţetă de borş de sfeclă roşie

Borşul de sfeclă roşie curăţă organele interne, fiind benefic în problemele cu ficatul şi fierea.

Ingrediente:

  • 1 kg de sfeclă roşie tăiată bucăţi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 linguriţă de drojdie sau o mână de mălai

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un borcan sau într-un vas de lut, se toarnă apă cât să le acopere şi se lasă la macerat , într-un loc răcoros şi întunecat. Când lichidul s-a acrit, se strecoară şi se umple din nou recipientul cu apă. Borşul obţinut a doua oară este ceva mai slab, însă la fel de benefic.

Administrare:

Se consumă câte 2 pahare pe zi din primul borş, iar din cel obţinut a doua oară – câte 4 pahare.

kvass1

Pe lângă această cură, persoanelor ce suferă de hepatită le este recomandat consumul zilnic a câte 2 pahare de ceai din flori de gălbenele şi seminţe de armurariu.

Borşul de sfeclă elimină eficient toxinele din organism şi previne apariţia bolilor de ficat şi fiere.

Se păstrează în frigider, în sticle bine închise.

Reţeta unui borş de sfeclă tradiţional

Borşul preparat după această reţetă este recomandat persoanelor după răceală, celor debili sau celor care suferă de boli de piept, dar şi în caz de mahmureală.

Mod de preparare:

Se taie în două o sfeclă de dimensiuni mici. O jumătate se taie mărunt şi se fierbe, timp de o oră, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartoful şi rădăcina de ţelină, tocate. Apoi, se taie mărunt cealaltă jumătate de sfeclă, care se fierbe într-o cană de borş de tărâţe, până dă în clocot. În rezultat, se obţine un lichid de culoare intensă, care se strecoară şi se adaugă la legumele care fierb. Se opreşte focul, se adaugă sare şi ulei după gust şi verdeaţă tăiată mărunt. Acest borş acru de un roşu intens este foarte bogat în betalaină şi alţi pigmenţi foarte benefici.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment