Un colon murdar cauzează 90% din îmbolnăviri. Iată cele mai benefice alimente pentru curăţarea colonului

Potrivit doctorului Cătălin Luca, 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de colonul murdar, iar după cum arată statisticile, 1 din 20 de locuitori din ţările dezvoltate suferă de cancer de colon.

colon-3

Dr. Luca mai susţine că omul asimilează doar 10% din nutrienţii din hrana pe care o consumă.

Acest lucru se întâmplă din cauza formării plăcii mucoide, ce reprezintă un strat închegat de mucus, amestecat cu materii fecale, care se depune pe peretele intestinului. În timp, această membrană poate ajunge la greutatea de 2-11 kilograme.

Astfel, această placă împiedică asimilare alimentelor, indiferent cât sunt de sănătoase.

Colonul murdar duce la intoxicarea întregului organism

Consumul de alimente prăjite, ce conţin mult amidon şi multe proteine, face placa de mucoid mai grea, iar aceasta apasă pe organele din vecinătate. La temperatura de 37 de grade, acest strat intră în descompunere, iar în sânge pătrund bacterii, ceea ce cauzează diverse boli, inclusiv cancer.

Toxinele care nu sunt eliminate din colon ajung în limfă, ce cauzează slăbirea sistemului imunitar, dar are şi consecinţe asupra căilor respiratorii superioare şi asupra pielii.

Simptomele unui colon intoxicat

  • stări de oboseală, somnolenţă, imunitate slăbită
  • digestie defectuoasă: balonare, diaree, constiapţie
  • respiraţie grea, transpiraţie cu miros neplăcut
  • obezitate sau burtă umflată
  • insomnii, cearcăne
  • păr fragil, piele uscată, acnee
  • dureri de cap sau de spate
  • paraziţi intestinali

Pentru a preveni apariţia cancerului de colon, cercetătorii recomandă adoptarea unei diete bogate în fibre, cu mai puţină carne. Fibrele curăţă deşeurile de pe pereţii colonului. Consumând zilnic 35 de grame de fibre, puteţi reduce cancerul de colon cu peste 40%.

Surse considerabile de fibre sunt pîinea integrală, făina de ovăz, orezul brun şi cerealele integrale.

Şi alunele, prăjiturelele de orez, seminţele de floare soarelui, fasolea sau lintea curăţă eficient colonul, dar şi asigură un aport de proteine şi vitamine din complexul B.

Foarte eficiente în detoxifierea colonului sunt legumele cu frunze verzi. Spanacul, mazărea, salata verde şi varza conţin fibre solubile şi insolubile. Iar spirulina curăţă tractul intestinal şi restabilesc ţesuturile afectate.

Merele, strugurii, pepenele verde elimină toxinele şi paraziţii din organism.

Sucul de fructe şi legume asigură organismul cu vitaminele necesare şi ajută la eliminare reziduurilor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info