Un dietolog vestit ne-a dezvăluit un secret: 9 combinații benefice de alimente

Garanția sănătății noastre sunt obiceiurile sănătoase. Mulți dintre noi fac sport, încearcă să doarmă suficient și să se alimenteze corect. Doar puține persoane cunosc faptul că unele combinați de produse nu se îmbină între ele, iar altele din contra sunt doar benefice.

Dacă veți modifica puțin alimentația dvs și veți combina sănătos produsele, atunci veți putea crește acțiunea lor pozitivă. Vă prezentăm 9 combinații de care trebuie să țineți cont neapărat.

Combinații de alimente

1. Ouăle cu roșii sunt secretul tinereții

Omletă în roșie este cea mai sănătoasă gustare pe care o puteți pregăti pentru micul dejun. Roșiile sunt bogate în seleniu, iar ouăle în vitamina E. Combinând aceste alimente ajutați organismului să absoarbă mai ușor aceste vitamine. Totodată aceste produse încetinesc procesul de îmbătrânire.

яйцо и помидор

2. Roșiile cu ulei de floarea soarelui sunt pentru o piele frumoasă

Roșiile și uleiul sunt pur și simplu create pentru a le combina. În primul rând este gustos, în al doilea rând, antioxidantul licopen care se conține în roșii în combinație cu uleiului îmbunătățește sănătatea pielii.

нарезанные помидоры

3. Puiul cu morcov crește imunitatea

Morcovul este bogat în vitamina E, iar carnea este bogată în zinc. Combinând aceste produse creșteți imunitatea organismului. În caz de răceală nu există un remediu mai bun decât pui cu morcov.

куриный бульон фото

4. Carnea de vită înăbușită cu vin roșu menține sănătatea vaselor.

Doar un pahar de vin roșu după o cină cu bucate de carne previne depunerile de colesterol. Însă nu trebuie să exagerați cu alcoolul.

говядина и вино фото

5. Iaurtul cu semințe de in este o combinație perfectă pentru digestie.

Iaurturile sunt bogate în probiotice, adică în bacterii folositoare. Pentru a acționa deplin în organism au nevoie de ajutorul prebioticelor – fibre vegetale. Ultimele se conțin într-o cantitate mare în semințele de in. Adăugați-le în iaurt și sistemul digestiv va funcționa ca ceasul.

йогурт и семена льна фото

6. Ovăzul cu merele asigură sănătatea inimii.

Desigur există posibilitatea să slăbiți și în același timp să primiți nutrienții necesari. Mâncați dimineața la micul dejun terci de ovăz cu mere. Fibrele din ovăz contribuie la o bună digestie, precum și îmbunătățește sănătatea vaselor sangvine, respectiv sănătatea inimii. Flavonoizii din merele proaspete protejează organismul de radicalii liberi.

овсянка с яблоками фото

7. Ceaiul verde cu lămâie este o bună protecție împotriva cancerului.

Catehinele care se conțin în ceaiul verde încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase, iar sucul de lămâie ajută substanțelor organice să se absoarbă în organism.

 

зеленый чай и лимон фото

8. Pâine cu cașcaval sunt potrivite pentru oase rezistente.

Cașcavalul se asimilează bine dacă sunt suficienți acizi grași și proteine. De aceea trebuie să întrebuințați pâine cu cașcaval pentru a avea oase rezistente.

хлеб и сыр фото

9. Ouăle cu spanac sunt eficiente pentru prevenirea sindromului post menstrual.

Femeile care folosesc suficient calciu și vitamina D suferă mai rar de sindromul post menstrual. De aceea consumați suficiente ouă și spanac pentru a fi sănătoase.

белковый омлет фото

În baza acestor combinații de alimente puteți să vă faceți un meniu sănătos.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com