Un pește mai sănătos nu există în natură! Este de 1500 de ori mai eficient decât…

O serie de cercetări recente arată că dieta cu scrumbie face ca producerea infarctului miocardic să aibă loc de 1500 de ori mai rar decât în cazului consumului de pește obișnuit!

Dar care este cauza acestui efect uimitor?

Răspunsul este simplu: prezența în acest pește a vitaminei K. Și nu este vorba de o cantitate obișnuită, ci una de 1500 de ori mai mare decât în oricare altă specie de pești! Anume acest lucru face posibil ca consumul de scrumbie să scadă riscul producerii infarctului într-o asemenea măsură.

scrumbie

Scrumbia conține 20 grame de colesterol bun, 3 grame de Omega-3 și 250 miligrame de Omega-6. Acești compuși sunt esențiali pentru sănătatea inimii.

De asemenea, scrumbia este bogată în vitaminele A, C, D, E, B6 și B12, în seleniu, magneziu, calciu, fier și zinc.

Însă anume conținutul de vitamina K face acest pește cu adevărat prețios. Vitamina K este cea mai importantă vitamină pentru inimă. Aceasta face sângele mai fluid și dizolvă cheagurile de sânge, astfel încât este imposibil ca infarctul se se întâmple.

De asemenea, studiile arată că vitamina K influențează extrem de pozitiv nu doar sângele, dar și arterele și capilarele, pentru că le face mai elastice și mai rezistente la leziuni.

Spre deosebire de alți pești, scrumbiile atunci când sunt puse în congelator nu trebuie puse în pungi de plastic, pentru că în scrumbii trăiește o specie de bacterii rare care se pot înmulți și la temperaturi extreme dacă peștele se află în contact cu o suprafață de plastic. De aceea se recomandă ca scrumbia să fie pusă într-o pungă de hârtie atunci când este pusă la înghețat.

Consumă acest pește cât mai des. Pe lângă efectele sale cardiace, el ajută mult și la memorie!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: thehealthsite.com