Un remediu foarte eficient ce combate deficienţa de calciu şi magneziu

Deficitul de calciu şi magneziu este o afecţiune des întâlnită la femei. Dacă nu este tratată la timp, odată cu perioada menopauzei, lipsa de calciu poate provoca osteoporoză. De cealaltă parte, magneziul contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos, iar reducere nivelului sub limita normală, cauzează o serie de probleme.

img-php

Principalele simptome ale deficienţei de calciu şi magneziu sunt stările de agitaţie, transpiraţia abundentă, oboseala, spasmele musculare, ameţeală, incapacitate de concentrare şi privire înceţoşată. În afară de alimentele sărace în minerale, stresul are, de asemenea un rol determinant în această problemă.

Poţi prepara un smoothie bogat în calciu şi magneziu.

Ingrediente:

  • 2 portocale;
  • o mână de spanac proaspăt sau 2-3 frunze de varză;
  • 1 banană;
  • 120 ml de lapte de migdale
  • o lingură de seminţe de chia

Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, iar la final adăugaţi semințele de chia şi lăsaţi băutura pentru 10-15 minute, apoi o puteţi consuma. De menţionat că laptele de migdale conţine mult calciu, magneziu, dar şi vitamina D3, un compus care contribuie la absorbţia calciului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment