Un super aliment pentru copii sănătoși! Ouăle de prepeliță!

Orice ou este o sursă importantă de proteine, minerale și vitamine, însă ouăle de prepeliță excelează la acest capitol!

Astfel, față de oul de găină, ouăle de prepeliță conțin de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 și de 6 ori mai multă vitamina B6.

În plus, aceste ouă sunt bogate în calciu, zinc, potasiu, amino-acizi precum și în vitaminele A, D3 și E.

Deosebit de utile sunt ouăle de prepeliță pentru copii. Pediatrii recomandă să includem gălbenușul în alimentația copilului la vârsta de 6 luni, iar albușul la –  1 an. Deși este mult mai puțin alergic decât oul de găină, înainte de a include ouăle de prepeliță în dieta copilului este bine cereți sfatul medicului curant. În plus, va trebuie să respectați regula celor 4 zile.

Ouăle de prepeliță previn multe boli, așa cum ar fi diabetul, anemia, gastrita, tuberculoza sau ulcerul. Acest efect se datorează în principal faptului că ouăle de prepeliță fortifică puternic sistemul imunitar, astfel încât aceste boli nu pot trece peste ”bariera” acestui sistem. Din același motiv este bine să consumăm ouă de prepeliță în perioada de convalescență și pentru a stimula activitatea cerebrală. În plus, consumul regulat de ouă de prepeliță face pielea mai catifelată iar părul mai puternic și lucios.

Există o metodă bună pentru a verifica dacă ouăle de prepeliță nu sunt expirate. Pentru aceasta nu trebuie decât să introducem ouăle într-un vas cu apă rece. Dacă ouăle sunt proaspete, ele se vor duce la fund, iar dacă sunt alterate – vor pluti la suprafață. Termenul mediu de valabilitate al acestor ouă este de 7-10 zile.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selecive: quailfarm.co.ukmedindia.net