Un tratament naturist pentru chisturi de la Maria Treben

Maria Trebem a fost o femeie faimoasă care și-a dedicat viața cercetării plantelor cu scopul de a le propune ca alternative de tratament pentru preparatele medicamentoase.

În lunga și prolifica sa activitate Maria Treben a scris câteva cărți de medicină naturistă în care propunea remedii naturale pentru boli și afecțiuni de tot felul. În continuare îți vom spune ce soluție naturistă oferă această femeie pentru chisturi.

Maria Treben afirmă că planta coada-calului este o plantă extrem de utilă în lupta cu chisturile. Aceasta posedă toate elementele și substanțele necesare tratării chisturilor.

Iată cum se tratează chisturile cu ajutorul cozii-calului:

Tratament extern:

Tratamentul extern presupune compresele cu infuzie de coada-calului. Acestea se aplică de 3 ori pe zi și de fiecare dată sunt lăsate să acționeze 2 ore. Primul compres se aplică dimineața, al doilea – la amiază, iar al treilea – seara înainte de culcare. Dacă este posibil, compresul este lăsat să acționeze și peste noapte.

Tratament intern:

Pentru efect mai bun se recomandă să bem în paralel și un ceai de amestec de gălbenele, coada șoricelului și urzici. Este nevoie de băut zilnic câte 2 litri de acest ceai, astfel chisturile vor ceda mai rapid.

O alternativă a cozii-calului este bitterul suedez.

Zona afectată se unge mai întâi cu alifie de gălbenele, după care o bucată de vată se umezește în bitter și se aplică. Vata se acoperă cu pânză și la final se fixează într-o folie de plastic. Compresul trebuie lăsat să acționeze 4 ore și se aplică zilnic până la dispariția chistului.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.