Un veritabil elixir al vieții în casa ta: Ceapa Roșie!

Ceapa roșie pare a fi la prima vedere un aliment foarte banal, care nu merită multă atenție din partea noastră. Însă asta doar la prima vedere… În realitate, ceapa roșie este un veritabil elixir al vieții.

Astfel, ceapa roșie este de mare ajutor glandei tiroide și este mai utilă pentru această glandă decât ceapa albă de 6 ori! De asemenea, ceapa roșie scade riscul bolilor coronariene.

ceapa-rosie-1

Totodată, această legumă este deosebit de recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul. Cercetătorii au demonstrat că flavonoidele care se conțin în cantități enorme în ceapa roșie duc la scăderea colesterolului ”rău” și la creșterea nivelului colesterolului ”bun”. Ceapa roșie are un efect pozitiv general supra întregului sistem cardiovascular, micșorând riscul atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Fiind bogată și în uleiuri esențiale și acizi organici, această legumă ajută mult la digeste și metabolism, îmbunătățind cu până la 64% absorbția de alimente ingerate.

De asemenea, ceapa roșie îmbunătățește activitatea cerebrală, lucru extrem de util și necesar pentru persoanele în etate.

Folosește ceapa roșie în alimentație cât mai des pentru a avea parte de toate beneficiile acestui elixir al vieții!

Nu uita să arăți acest articol util și prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: yiyangnhy.com