Unguent de sânziene pentru ameliorarea durerilor provocate de ciocurile de pe coloană

Sânzienele galbene, cunoscute și sub numele de drăgaică sunt plante vindecătoare folosite în medicina tradițională românească. Principalele domenii de utilizare sunt tratarea afecțiunilor hepatice, renale, reumatismelor, bolilor tiroide și nervoase.

Se recomandă unguent se sânzene pentru persoanele ce suferă de dureri cauzate de ciocurile de pe coloană.

Acesta se poate prepara în condiții casnice, aveți nevoie de:

  • Spirt medicinal – 30 ml
  • Plantă uscată – 20 g
  • Ulei de măsline – 200 ml
  • Ceară de albine – 80 g

Florile de sânzete se culeg în perioada mai-august și se usucă într-un loc uscat și umbros. Acestea se mărunțesc și se pun într-un borcan. Se toarnă peste ele spirt, se închide ermetic și se lasă peste noapte și după se adaugă uleiul de măsline.

Se agită bine consistența și se pune la fiert pe baia de aburi pentru 2 ore. După fierbere, borcanul se învelește într-un prosop și se lasă să se tempereze. Între timp borcanul trebuie de agitat de 4-5 ori.

Amestecul se strecoară printr-un tifon, se adaugă ceara de albine și se pune iar la fiert. Se lasă la foc până la topirea completă. Se răcește, amestecând periodic și se toarnă în recipiente speciale. Se păstrează la rece.

Cu acest unguent se masează zonele cu ciocuri, o singură dată pe zi, de dorit înainte de culcare. Tratamentul poate dura 2 săptămâni. Se poate repeta după o pauză de 2 luni.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info