Unul din cele mai benefice condimente, care n-ar trebui să lipsească din bucătărie. Combate anemia, reduce aciditatea

Chimenul este unul dintre cele mai benefice condimente din lume. Este ingredientul principal în bucătăriile din India, având proprietăţi terapeutice.

caraway-seeds

Iata ce beneficii are pentru organism:

Anemia: Bogat în fier, chimenul previne apariția anemiei și rezolvă problemele de sănătate provocate de insuficiența de fier. Este recomandat în special femeilor însărcinate.

Aciditatea: Pentru a elimina aciditatea din organism, luați câte un vârf de cuțit de chimen crud și țineți-l în gură pentru o perioadă scurtă de timp. Apoi înghițiți-l. Combinat cu alte ingrediente, cum ar fi coriandrul și zahărul în cantități egale, puteți face un preparat puternic. În fiecare dimineață luați câte 2 lingurițe din acest preparat, apoi un pahar de apă și o să scăpați de aciditate.

Diabetul: Chimenul este folositor în cazul diabetului. Adăugați chimen măcinat într-un pahar de apă și consumați amestecul de două ori pe zi.

Detoxifierea ficatului: Consumați în mod regulat chimen și o să vă detoxificați ficatul și întreg organismul.

Constipatia: Puteți scăpa de constipație cu ajutorul chimenului. Amestecați chimen, piper negru, ghimbir uscat și pudra de curry în cantități egale. Amestecați preparatul cu unt și sare și utilizați-l ca un supliment pentru orez.

Tuse și răceală: Chimenul conține substanțe antiseptice, care ajută la eliberarea flegmei din piept și regiunea toracică. De asemenea, combate tusea și previne răceala. Fierbeți câteva semințe de chimen într-un vas cu apă și beți apa.

Dureri ale stomacului și ale corpului: Amestecați 3 grame de pudră de chimen într-un pahar de apă caldă și consumați de 2 ori pe zi.

Indigestie: Amestecați chimenul cu sare, piper negru, ghimbir uscat în cantități egale și pisați până obțineți o pudră fină. Apoi adăugați o lingură din această pudră într-un pahar cu apă și consumați-o după masă.

Diaree: Adăugați 5 grame de chimen prăjit și pisat într-un pahar cu iaurt. Amestecați bine și consumați-l în caz de diaree.

Vomă: Luați câte o lingură de pudră fină de chimen amestecat cu miere, după fiecare masă. Acest lucru vă va scăpa de voma cronică.

Insomnie: Chimenul vă ajută să scăpați de insomnie. Combinați jumătate de lingură de pudră de chimen prăjit cu piure de banane. Consumați amestecul după cină, în fiecare zi.

Viermi intestinali: Adăugați 15 grame de chimen în 400 de ml de apă și fierbeți amestecul, până rămâne doar 100 ml de amestec și veți scăpa de viermii intestinali. Beți în fiecare seară câte 20-40 de ml din băutură.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: justhealthyway.com