Urmează această dietă cu lămâie şi ghimbir şi vei slăbi până la 10 kilograme în doar 10 zile

Sucul de lămâie reduce grăsimea din organism. Având efect diuretic, ajută la eliminarea toxinelor şi a excesului de apă. Datorită efectului termogenic, sucul de lămâie stimulează metabolismul. În plus, lămâile sunt bogate în vitamina C, reduc inflamaţiile şi ajută la detoxifiere.

ghimbir-miere2

Ghimbirul, însă, previne ateroscleroza, are efect antiinflamator, îmbunătăţeşte digestia, stimulează metabolismul şi combate greaţa. De asemenea, are proprietatea de a produce senzaţia de saţietate. Mai mult decât atât, ghimbirul reglează secreţia de cortizol, care, în cantităţi mari, contribuie la depunerea de grăsimi în regiunea abdomenului.

În combinaţie, ghimbirul şi lămâia ajută la detoxifierea organismul, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, elimină colesterolul rău, întăresc imunitatea, stimulează digestia şi previn retenţia de apă.

Şi mierea are o mulţime de beneficii, cum ar fi reglarea nivelului de zahăr, asigurarea organismului cu nutrienţii necesari şi eliminarea efectelor secundare în perioada dietei.

Dieta originală cu ghimbir şi lămâie este foarte strictă şi constă doar din consumul de băuturi pe bază de ghimbir, apă, lămâie şi miere. Consumând zilnic 2 litri de ceai, vei slăbi considerabil în doar 10 zile. O variantă mai moderată a acestei diete ar presupune înlocuirea prânzului sau cinei cu ceai sau limonadă de lămâie şi ghimbir.

Ceai de ghimbir

Se pune într-o cană o felie mică de ghimbir, se toarnă apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Apoi, se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere. Ceaiul poate fi consumat şi la temperatura camerei sau rece.

Limonadă cu ghimbir

Se prepară din 1 litru de apă, 4 linguri de miere, 3 linguriţe de ghimbir dat prin răzătoare şi 2 lămâi. Se pun ghimbirul, coaja de lămâie şi apa într-o cratiţă şi se fierb 5 minute la foc mic. Lasă lichidul să se răcească, apoi adaugă mierea şi sucul de lămâie.

Dressing pentru salată

Se amestecă sucul de la o lămâie cu câteva bucăţele de ghimbir date prin răzătoare, se adaugă o lingură de ulei de măsline şi sare.

Ghimbirul şi lămâia pot fi adăugate şi în iaurturile cu conţinut scăzut de grăsimi sau salatele de fructe.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: steptohealth.com

Add Comment