Vei adora și tu această pâine care nu îngrașă deloc!

Pentru noi, românii, pâinea este un produs fundamental. Este inimaginabil ca în timpul mesei să nu avem pâine pe masă, cu toate acestea pâinea este un produs puternic caloric.

În trecut, când oamenii munceau extrem de mult fizic, sațietatea pâinii era un mare avantaj, însă în prezent când munca ne solicită fizic destul de puțin este nevoie să adaptăm pâinea necesităților actuale.

Nu este necesar să eviți pâinea din alimentație, este suficient pur și simplu să o înlocuiești cu una dietetică și mai puțin calorică, iar în acest articol îți vom oferi o rețetă de pâine relevantă în acest sens:

Vei avea nevoie de:

  • 250 de ml de apă
  • 50 grame de semințe de susan
  • 50 grame de semințe de in
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 500 de grame de făină de hrișcă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 ouă

Ce faci mai departe:

Mai întâi trebuie să amesteci făina cu praful de copt și separat gălbenușurile și uleiul de măsline. După aceasta bați albușurile spumă și amesteci la un loc toate ingredientele.

Înainte de a pune compoziția în forma de chec sau cozonac, tapetează tava cu făină pentru a nu se lipi. Tava se pune în cuptorul încins prealabil. Pâinea trebuie să se coacă la 160 de grade, timp de 30-40 de minute. Înainte de a scoate pâinea din cuptor, asigură-te că s-a copt cu ajutorul unei scobitori.

Această pâine pe bază de făină de hrișcă este foarte dietetică și nu îngrașe de loc. Înlocuiește cu această pâine pâinea obișnuită și s-ar putea chiar să slăbești un pic!

Îți dorim mult sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info