Vei putea regla și stabiliza nivelul glicemiei și a colesterolului cu ajutorul Frunzelor de Nuc!

Ne-am obișnuit să considerăm că doar fructele nucului au proprietăți curative, însă și frunzele acestui copac după compoziția chimică nu diferă prea mult de fructe. Din acest motiv putem folosi frunzele de nuc în aceleași scopuri ca și nucile.

Astfel, cu ajutorul frunzelor de nuc vom putea stabiliza și regla nivelul zahărului și a colesterolului în sânge. Pentru aceasta vei avea nevoie de pulbere de frunze de nuc.

Pulberea de nuc se face în modul următor:

Culege mai multe frunze de nuc dintr-un copac care nu se află în apropierea unui drum (aceste frunze pot fi poluate) și usucă-le la umbră într-un loc uscat în care aerul circulă liber. Uscarea frunzelor trebuie să dureze minim 3 săptămâni.

După aceasta va trebui să dai frunzele prin râșniță pentru a obține pulberea. Pulberea se depozitează într-un borcan de sticlă închis ermetic și poate fi păstrată până la 10 ani.

Pentru a normaliza nivelul colesterolului și a zahărului în sânge este nevoie să iei înainte de fiecare masă câte jumătate de linguriță de pulbere. Cura va dura o lună și poate fi repetată după o pauză de 6 luni.

De asemenea, vei putea folosi pulberea de frunze de nuc pentru a prepara un ceai pentru depurație. În acest caz trebuie să pui jumătate de linguriță de pulbere în 200 ml de apă clocotită și să lași infuzia pe 15 minute. Ceaiul se bea călduț. De asemenea cu ajutorul acestui ceai vei putea scăpa de constipație.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: ncbi.nlm.nih.gov