Vinul roşu este remediul care prelungeşte viaţa, este benefic pentru inimă şi poate preveni apariţia cancerului

Vinul este benefic pentru inimă şi vasele se sânge. Potrivit unor studii, contribuie la creşterea speranţei de viaţă şi la prevenirea unor forme de cancer.

Iată cele mai importante beneficii ale vinului:

Protejează vasele de sânge

Datorită  vasodilataţiei coronariene şi cantităţii de vitamina C, vinul are efecte benefice asupra aparatului cardiovascular, reducând astfel riscul apariţiei de cardiopatii şi accidente vasculare. De asemenea, vinul are proprietăţi antiinflamatoare, care ajută la menţinerea sănătăţii generale. Două pahare de vin roşu, consumate în timpul meselor, scade presiunea arterială. Datorită efectului de creştere a secreţiei de insulină şi reducere a glicemiei, vinul este recomandat în cazul formelor uşoare de diabet.

Contribuie la creşterea speranţei de viaţă

Vinul conţine un antioxidant numit resveratrolul, care este un protector eficient împotriva demenţei. S-a demonstrat că vinul conţine melatonină, substanţa care reglează ceasul biologic şi combate insomniile.

Luptă cu maladia secolului

Întrucât conţine antioxidanţi, vinul roşu anihilează efectele nocive ale radicalilor liberi. Iar quercetina, o altă substanţă din vinul roşu, strugurii negri şi fructele de pădure, contribuie la creşterea imunităţii, previne apariţia cancerului şi a bolilor de inimă. Vinul dilată vasele capilare şi previne apariţia anginei pectorale şi a formării cheagurilor.

Reduce riscul cancerului la plămâni

Consumul zilnic de vin roşu, reduce riscul apariţiei cancerului pulmonar cu aproximativ 15%.

Previne cancerul de prostată

Potrivit unui studiu realizat de medicii din Seattle, consumul a 4 pahare de vin roşu pe săptămână poate reduce riscul de cancer de prostată cu 50%.

Previne cancerul la sân

Consumul moderat de vin roşu reduce riscul apariţiei cancerului mamar.

Componentele benefice ale vinului roşu

Potasiu: reglează ritmul cardiac, produce energie şi metabolizează zahărul din sânge.

Fluor: întăreşte smalţul dinţilor şi previne cariile.

Fosfor: accelerează metabolismul, susţine funcţia renală şi contracţiile musculare ale inimii.

Colina: contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, îndeosebi la buna funcţionare a memoriei.

Resveratrol: este o substanţă care poate prelungi durata vieţii, îmbunătăţeşte memoria, creşte rezistenţa la stres, scade nivelul glicemiei, reglează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte vederea.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: bodyandsoul.com.au, drugs.com