Vişinile sunt mai eficiente decât aspirina! Au efect antiinflamator şi analgezic, ajută la slăbit şi relaxează organismul

Vişinile fac parte din categoria fructelor care contribuie la relaxarea organismului, ajută la slăbit, previn bolile cardiace, având efect antiinflamator şi analgezic.

Sucul de vişine este recomandat în afecţiuni inflamatorii, însoţite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate, diabet, boli vasculare şi neurovegetative.

Indiferent de starea în care sunt consumate, vişinele sunt bogate în substanţe nutritive.

Conţin apă aproape 90%, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloză, tanini, săruri minerale, vitaminele A, B1, B2, B9, C, E, PP, caroten. Valoarea energetică constituie 65 kcal /100 g.

De asemenea, vişinele reduc stratul de grăsime, nivelul colesterolului şi trigliceridelor. Consumul a 300 g pe zi poate reduce grăsimea de pe burtă.

Codiţele de vişin conţin flavonoide, săruri de potasiu, au proprietăţi asemănătoare cu cele ale cireşelor, întrucât sunt diuretice şi astringente.

Decoctul din codiţe este indicat în cazul bolilor de rinichi şi diareei.

Datorită conţinutului de vitamina E şi levulozei, vişinele sunt benefice pentru diabetici. Cura de vişine nu este recomandată celor care au aciditate mare.

Obezilor, cardiacilor şi pletoricilor li se recomandă să consume 0,5 kg fructe 1-2 zile pe săptămână.

În tratarea artritelor, stărilor febrile, bronşitelor, astmului bronşic sau în cazul indispoţiilor psihice, se utilizează sucul de vişine cu lapte.

Totodată, vişinele previn bolile cardiace şi insomnia.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: huffingtonpost.com